Release X2 ★ Skatan + Rainchylde ★

Tid: 20.00 Inträde: 80kr

Release X2 ★ Skatan + Rainchylde ★

Välkomna till en kväll där vi firar både album och singelsläpp!

Entré 80kr

✦SKATAN✦
Orosmoln blir Simone Wingfors fjärde skiva med projektet Skatan och det är den första helt på svenska. Texterna berör oro i det stora och det lilla. Oron inför det egna måendet men också inför världens hårdhet. Rösten står i fokus i låtarna. ​Kritiker har kallat den “säregen”, “fantastisk”, “magisk” och “sanslöst fin” och jämfört soundet med Regina Spektor, Joni Mitchell, Bob Dylan och Fiona Apple. Rösten, tillsammans med starka texter, inslag av folkmusik och ett drömskt piano skapar intim, mystisk och lite skavande pop. Det är jordnära och frodigt med subtila detaljer. 
Skivan är skriven och inspelad av Simone själv och släppt på det egna bolaget Creature Sounds. 

På scen:
Simone Wingfors - Sång, Piano, Glockenspiel
Fanny Näslund - Gitarr, Piano, Kör, Glockenspiel
Jacki Romàn - Gitarr, Piano, Lap Steel, Kör

www.creaturesounds.com/skatan

Spotify: Skatan
Soundcloud: https://soundcloud.com/creaturesounds

✦RAINCHYLDE✦
Rainchylde firar singelsläpp denna magiska kväll (Good Girl & The Shift (Gonna be Alright). Hon ger er ambient futuristisk pop med ett eget, bitvis suggestivt och poppsykedeliskt sound. Musiken är kontrastrik, det är både mjukt och jordnära, blandat med mörka synthar, trummor och effekter. Texterna kretsar kring den förunderliga kraft kärlek besitter och hur livet kan ta en med på de mest oväntade vändningar.
Ragnhilds musik har liknats med Robyn, Titiyo och Jenny Wilson och har "förmågan att skapa skönhet i stil med Antony and the Johnsons". Stommen utgörs av hennes melodiska röst, en hård bas, lekfulla arrangemang och lager på lager av synthar. Kom och känn in din vibrerande potential.
Musiken är skriven och producerad av Ragnhild Glimregn.

På scen: 
Ragnhild Glimregn – sång, gitarr, bas
Jonna Löfgren – trummor, pad
Med flera

Snart på övervåningen

Vad händer på landet?