Love On Drugs & The Rockridge Brothers på Landet

Tid: 20.00

Love On Drugs & The Rockridge Brothers på Landet

För drygt 10 år sen tävlade de sida vid sida på Country-SM i Sälen. Rockridge brothers blev bäst i klassen (oldtime/bluegrass) medan Thomas band Little Green fick åka hem med svansen mellan benen tillsammans med bl a Cookies & beans som inte heller nådde ända fram med sin alt-country. Det hindrade dock inte Little Green från att spela på det då nyöppnade Restaurang Landet för en entusiastisk publik. Poetiskt nog visar det sig att Rockridge brothers och Thomas Pontén också delar ett förflutet på Hägerstensåsen och nu är det dags att komma ner för berget och än en gång erövra Landet.

LOVE ON DRUGS
”Love On Drugs nya platta Solder är ett litet skimrande mästerverk inom modern pop”
-Robban Ryttman, Zero magazine

”This is quality singer/songwriter music” 
-Folkworld, DE

Efter några års idogt turnerande med Göteborgsbaserade americana-bandet Little Green blev Thomas Pontén sugen på att testa vingarna på egen hand och gjorde så under namnet Love On Drugs. Uppriktigt och nära med egenkomponerat material som låg lite utanför den mer traditionella country- och americana som Little Green gjorde sig kända för. Indiepop med catchiga refränger och ett stänk jordig country samsas i den etablerade treminuters-ramen. Love On Drugs har spelat med bl a Ted Russell Kamp (US), Pi Jacobs (US), The Mommyheads (US), Sarah Macdougall (CAN) och Gordie Tentrees (CAN). I mars 2015 släpptes Love On Drugs debut-EP, i december samma år en julsingel. Våren 2016 släpptes debutalbumet ”I think I´m alone now” och hösten samma år singeln ”Something in my eye". 13 April landade hans andra album ”Solder”.

Lyssna här: 
https://open.spotify.com/artist/7wWdUd55lFl7IlGdKHUgtQ?si=fpIHVZwNRYmDNxAqDGSrtQ

YouTube:
https://youtu.be/R7Pb81E3ns4 
https://youtu.be/E2wpowb96XM

THE ROCKRIDGE BROTHERS
Kick-ass white-collar punk hillbilly music for the foot stomping grassers and the banjo loving masses. Old time är beteckningen på den traditionella folkmusiken från den amerikanska söderns isolerade bergsbyar. Man talar om stilar som ”hillbilly” och ”bluegrass” och om du sett filmer som ”Den sista färden”, ”Bonnie and Clyde” eller ”Oh, brother, where art Thou?” så vet du vad det handlar om. The Rockridge Brothers är stationerade i Stockholm, med ett enda mål: att spela old time som får dig att tappa hakan. The Rockridge Brothers har spelat på de största Old Time- och Bluegrass festivalerna i USA och de minsta pubarna i Sverige sedan 2002. Med sin kombination av punkig energi och hängivenhet till den amerikanska folkmusiktraditionen får de det garanterat att rycka i fötterna på vem som helst som inte varit död i mer än tre dagar!

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/6S1Bm57pIdmrxD54AvNkei?si=yXMOUm9SQE-bho3iujpPUg

YouTube: 
https://youtu.be/W0SoN3FEPgQ

Snart på övervåningen

Vad händer på landet?