Heaven Up Here: Spunsugar, Echo Ladies & Irma Krook

Tid: 20.00 Inträde: 120kr

Heaven Up Here: Spunsugar, Echo Ladies & Irma Krook

Heaven Up Here flyttar hem! 

Heaven Up Here, Restaurang Landet
Live: Spunsugar, Echo Ladies & Irma Krook
DJ: Anna Drvnik
Lördag 30 september 20:00-01:00
Live från 21:00
Åldersgräns 18 år
Förköp 120 kr + service

<< Spunsugar >>
Spunsugar är ett alternativt rockband med influenser av shoegaze som är baserade i Malmö. Media har återkommande lovordat deras utarbetande och nya grepp på shoegaze-soundet, med både pop, goth och elektroniska inslag. Efter en EP och ett gäng singlar släppte Spunsugar 2020 sitt debutalbum ”Drive-Through Chapel” via Adrian Recordings. Albumet satte dem på kartan som ett av de mer spännande banden som kommer från shoegaze-scenen och Skandinavien, med support från Steve Lamacq på BBC 6Music, The Independent, The Line of Best Fit, GAFFA och mycket mer.

Under 2021 och 2022 kunde bandet äntligen spela spelningar, i och utanför Sverige, igen. Detta var en inspiration till att börja arbeta på deras andra album "A Hole Forever". Plattan är typisk för Spunsugar och låtarna leker med olika genrer, likaså vilken känsla det väcker. Deras nya album släpps 17:e november 2023 och de siktar på att nå nya öron och nivåer.

https://open.spotify.com/artist/2NDWJvRwXGTFBngWiSNLu9...

<< Irma Krook >>
Irma Krook, basist och originalmedlem i Makthaverskan, gör musik på egen hand och under eget namn. Debuten 'Military Arms' (2023) som släpptes på Happiest Place Records spelades in och mixades på en iPhone hemma i hennes lägenhet och genom det har hon sett till att använda begränsningarna till sin egen fördel. För små medel till trots så är det musik som brer ut sig för att fylla stora rum.

Uttrycket är hennes eget men tydliga referenser finns och hyllas genom spåren. De som tycker om Kate Bush á 'Hounds of Love'-eran, Anna Domino, 90-talets Talk Talk, Julee Cruise eller This Mortal Coil kommer att hitta hem i Krooks musik. 

https://open.spotify.com/artist/5treEEU6aTRTXiuhmeuGZf...

<< Echo Ladies >>
Malmöbaserade shoegazarna Echo Ladies består av Matilda Botwid, Mattis Andersson och Joar Andersén, tre gamla vänner som efter att på egna håll spelat runt i olika band förstod att man jobbar bäst ihop. Bandet startade 2014 och med sitt bandnamn ville man beskriva sitt sound, valet föll på Echo Ladies vilket är inspirerat av såväl favorittrummaskinen som den gemensamma kärleken till Echo & the Bunnymen.

Efter att ha släppt ifrån sig ett antal singlar och en EP släppte man debutalbumet 'Pink Noise' 2018. Albumet prisades såväl på hemmaplan som internationellt och trion turnerade Storbritannien frekvent. I höst återvänder man med nya albumet 'Lilies' som släpps via Rama Lama Records den 8 september 2023.

Albumet har jobbats fram sedan 2018 års debutalbum och är nu äntligen redo att snart se dagens ljus. Detta album är byggt på samma grund som Echo Ladies kurerade under sina tidigare släpp, men med en mer orubblig närvaro. Albumet genomsyras av Echo Ladies-mantrat att "Nothing Ever Lasts"; Bra saker kan komma till ett slut, men dåliga saker kommer också gå också över.

https://open.spotify.com/artist/6oVcSUWav1AjjopB8cKJ4m...

<< DJ: Anna Drvnik >>
Anna är fotograf, DJ och programledare för Kalejdoskop i P2, där hon bjuder på gränsöverskridande musikmix med låtar från olika genres, tidsepoker och delar av världen. Under kvällen kommer hon köra ett dj-set där den röda tråden (eller ska vi säga svarta) är drömmar och kanske mardrömmar? Time will tell...

------
Arrangemanget genomförs med stöd av Stockholms stad, Svensk Live – Indiego och Kulturrådet och sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Snart på övervåningen

Vad händer på landet?